Kako InterX deluje na organizem?

Naprava za interaktivno nevrostimulacijo skozi kožo na prizadetem področju pošilja električne impulze in stimulira živčne končiče, da informacije posredujejo v centralni živčni sistem, kjer poteka zaznava bolečine ter vsi procesi, ki regulirajo odzive imunskega ter drugih sistemov, ki sodelujejo pri celjenju tkiv in rehabilitaciji organizma.

 

S pomočjo specifične in ciljno usmerjene elektrostimulacije se izboljša lokalna mikrocirkulacija, do poškodovanih tkiv prispe več kisika in hranilnih snovi, odpadne snovi pa se hitreje odvajajo, kar pospeši proces okrevanja. Širok frekvenčni spekter dražljajev, ki jih oddaja InterX, zagotavlja povečano izločanje različnih vrst telesu lastnih nevrokemičnih snovi s protibolečinskim učinkom (endorfini, dopamin, ipd). Tako telo uravnava bolečino s pomočjo lastnih, naravnih virov, ki – za razliko od protibolečinskih zdravil – nimajo stranskih učinkov.

 

Pri kroničnih poškodbah in bolečinah je mehanizem procesov, ki jih naprava sproži v organizmu, nekoliko drugačen kot pri akutnih. Kronična poškodba ali vnetje predstavlja nekakšno nedokončano nalogo: telo si ni povsem opomoglo, dlje časa prisotno težavo pa so možgani potisnili v ozadje. InterX na prizadetem mestu stimulira živčne končiče, da pospešijo sproščanje biokemičnih snovi in začasno okrepijo vnetne procese. Na ta način oponašamo svežo poškodbo in stimuliramo centralni živčni sistem, da se bolj osredotoči na obolelo območje in sproži intenzivnejše procese zdravljenja. Zato se pri obravnavi kroničnih bolečin simptomi lahko začasno okrepijo, vendar le za nekaj ur.

 

Klinične študije kažejo, da metoda interaktivne nevrostimulacije učinkovito lajša bolečine, omejuje širjenje vnetij in jih sčasoma odpravi ter pospešuje okrevanje po različnih vrstah poškodb. Njeni rezultati so dolgotrajni, hkrati pa je povsem varna in neinvazivna.