V čem je posebnost InterX-a?

Možnost vplivanja na delovanje živčnega sistema in s tem lajšanje različnih vrst bolečin s pomočjo električnih impulzov je v medicini in fizioterapiji prisotna že nekaj časa. Prednost tehnologije InterX izvira predvsem iz sistema povratnih informacij, s pomočjo katerega se električni dražljaji prilagajajo impedanci pacientove kože.

 

Električne lastnosti kože in podkožnega tkiva se zaradi poškodbe ali vnetja spremenijo, med terapijo pa se odzivajo na elektrostimulacijo. Naprava InterX zaznava te spremembe in jim nenehno prilagaja stopnjo in vrsto električnih impulzov, s tem pa preprečuje, da bi se telo privadilo na stalno stimulacijo in jo ignoriralo, k čemur sicer spontano teži.

 

Ker aparat zaznava impedanco kože in s tem prizadeta področja oziroma mesta, ki so z njimi nevrološko povezana, terapevtu omogoča določiti tiste točke na koži, kjer bo učinek stimulacije optimalen. Interaktivna nevrostimulacijska terapija se torej odlikuje po edinstveni zmožnosti iskanja najprimernejših mest zdravljenja, preko katerih dovaja specifičen pulzirajoč tok s široko amplitudo.