Kako deluje Game Ready

Sistem Game Ready s pomočjo dveh ločenih krogotokov, enega za vodo in drugega za zrak, omogoča hlajenje in kompresijo prizadetega dela telesa. Temperaturo hlajenja, tlak stisnjenega zraka in trajanje obravnave je mogoče prilagoditi trenutnim potrebam vsakega posameznika ter tako optimalno izkoristiti pozitivne učinke obeh postopkov. Medtem ko vi počivate, Game Ready dela za vas.

 

Pri akutnih poškodbah in post-operativnih stanjih s hlajenjem lajšamo bolečine in mišične krče ter zmanjšujemo otekanje. Game Ready s sistemom za neprekinjeno kroženje vode nenehno odvaja toploto z mesta obravnave. Hkrati se zniža raven celičnega metabolizma in potreb po kisiku, s tem pa se zmanjša možnost za nadaljnje poškodbe tkiva.

 

Kompresija pomaga preprečevati nastanek edema. Dinamična kompresija, kakršno omogoča sistem Game Ready, je mnogo učinkovitejša od statične s povoji, saj oponaša naravno krčenje mišic in iztiska nakopičeno tekočino z mesta poškodbe. S tem pomaga zmanjšati oteklino, preprečuje nadaljnje poškodbe tkiva in pospešuje celjenje. Pospeši tudi cirkulacijo krvi in optimizira limfno drenažo ter tako poskrbi za hitrejše odvajanje odpadnih snovi.

 

Sočasna uporaba hlajenja in kompresije je dokazano učinkovitejša, kot če postopka izvajamo vsakega posebej. < nazaj